Fick ett extremt bullsug på den tidiga kvällen mitt i förra veckan. Bullar blir tyvärr inte klara förrän långt inpå natten. Men vad gör man?
Man smular jäst och smälter smör å blandar med socker i en kastrull.
Receptet står på mjölpaketets baksida.
När det är fingervarmt häller man på det.
Och så rör man.
I med socker.
I med mjöl - 14 deciliter tror jag!!
Degvispa!
Under tiden kan man bada! Måste sluta ha mobilen i badkaret men älskar att leka med elden. Köra quizkampen å bada samtidigt, det är allt jag vill ha av livet!
Före.
Efter.
Skär den i fyra delar å kavla ut. Nu ska allt det göttiga på!
Smält smör, kanel och socker till exempel.
Jag välte tyvärr ut allt i mikron.
Upptäckte att mikroplattan hade typ ett kärnkraftsmärke, waaat :(.
Götta påre. Det finns bara en lärdom kring bullar och det är: det kan inte bli för mycket av det goda. Det kunde alltid vart mer smör å kanel å socker hur man än gjort. Var inte rädda! Blunda å i med det. Smör är gott.
Improviserade även fram vaniljbullar. Smör å vanillinpulver (säkert bättre med vanilj-), allt som gör livet gott. De blev BÄST i all sin enkelhet.
Sen rullar man ihop degen och skär små bitar och lägger i muffinformar och penslar med vispat ägg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar