2013/02/03

baka bullar

Fick ett extremt bullsug på den tidiga kvällen mitt i förra veckan. Bullar blir tyvärr inte klara förrän långt inpå natten. Men vad gör man?

Man smular jäst och smälter smör å blandar med socker i en kastrull.
Receptet står på mjölpaketets baksida.

När det är fingervarmt häller man på det.

Och så rör man. 

I med socker.

I med mjöl - 14 deciliter tror jag!!

Degvispa!

Jäsa. I hela 40 minuter!!!



Under tiden kan man bada! Måste sluta ha mobilen i badkaret men älskar att leka med elden. Köra quizkampen å bada samtidigt, det är allt jag vill ha av livet!

Före. 

Efter.
Skär den i fyra delar å kavla ut. Nu ska allt det göttiga på!
Smält smör, kanel och socker till exempel.

Jag välte tyvärr ut allt i mikron.

Upptäckte att mikroplattan hade typ ett kärnkraftsmärke, waaat :(.  

Götta påre. Det finns bara en lärdom kring bullar och det är: det kan inte bli för mycket av det goda. Det kunde alltid vart mer smör å kanel å socker hur man än gjort. Var inte rädda! Blunda å i med det. Smör är gott.
Improviserade även fram vaniljbullar. Smör å vanillinpulver (säkert bättre med vanilj-), allt som gör livet gott. De blev BÄST i all sin enkelhet.

Sen rullar man ihop degen och skär små bitar och lägger i muffinformar och penslar med vispat ägg.


Så in i ugnen i några minuter. Typ 6.

Så käkar man tio på raken och sköljer ned med mjölk. Tja!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar